Födde barn i tunnelbanan

Kvinnan födde sitt barn mitt bland chockade resenärer.


LONDON. Julia Kowalska åkte tunnelbana med sin syster när hennes vatten plötsligt gick. Hon steg av tåget och försökte ta sig till närmaste sjukhus. Men hon kunde inte hålla emot.

Så hon lade sig ned på plattformen och började föda sitt barn. Chockade passagerare samlades runt den födande kvinnan och ringde efter ambulans.

– Jag fortsatte att hålla henne i handen för att lugna ned henne. Men jag var lite orolig, jag ville bara att ambulansen skulle komma dit så fort som möjligt, sade stationsansvarige Sebastian Rebello, enligt Daily Mail.

Men när ambulanspersonalen anlände var hon alldeles för långt gången för att kunna köras till sjukhus. Kowalska flyttades därför till ett litet tågkontor där hon födde en frisk flicka.

Efter födseln fördes hon till ett sjukhus, där de sociala myndigheterna träffade henne. Kowalska är nämligen hemlös och nu utreds hur allt ska ordnas för att ge flickan ett så bra liv som möjligt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.