Därför är män otrogna

- 03/10/2008, 16:52 -

De behöver helt enkelt massvis av bekräftelse.

Enligt en ny studie kommer en av 2,7 män att vara otrogna, uppger äktenskapsrådgivaren Gary Neuman. Men tvärtemot vad som oftast tros så handlar det inte bara om sex.

Josh säger att han var otrogen mot sin fru eftersom han inte kände sig uppskattad hemma och började känna sig osäker.

–Det var osäkerheten som satte igång allt. Jag kände mig inte bekväm att vända mig till den personen jag borde ha vänt mig till, min fru alltså, säger Josh till Oprah Winfrey.

Gary Neuman har arbetat som äktenskapsrådgivare i 20 år och sett flera kvinnor som mått dåligt. Hans bok vänder sig till dem.

–Det handlar inte om att skylla på hustrun. Jag menar att otrohet är löjligt. Det är fel. Och man kan inte berättiga det. Min bok handlar om att stärka kvinnor. Om jag kan ge kvinnor kunskap som kan förbättra ett förhållande så är det bara bra för båda parterna.

92 procent av de otrogna männen ska ha sagt att det inte i första hand handlade om sex.

–Majoriteten sa att det var en emotionell urkoppling. De kände sig ouppskattade. Män är känsliga varelser, de ser bara inte ut att vara det. Eller så verkar de inte vara det. Eller så säger de inget om det, säger Gary Neuman.

–Med dagliga bekymmer som räkningar, barn och annat är det lätt för par att sluta uppskatta varandra på sättet de borde. Den andra kvinnan får ofta mannen att känna sig bättre över sig själv, säger Gary Neuman till Oprah Winfrey.

Enligt äktenskapsrådgivaren ska hustrun få mannen att känna sig som en vinnare. Då förblir han trogen. Det framkommer inte vad mannen själv ska göra för att råda bot på sitt "bristande självförtroende".

Skrivet av: