Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är årets tio gulligaste djurnyheter

Vilken djurnyhet kommer du ihåg från 2012?

Vilken djurnyhet kommer du ihåg från 2012?

Nyheter | 20/12/2012 08:27

Hjältegrisar, Ikea-apor och givetvis katter. Nyheter24 har listat de tio gulligaste djurnyheterna från året som varit.

10. Kattungen som fick en rådjursmamma

Vi vet, det blir mycket adoptionshistorier. Men det är ju ofta de som är allra gulligast. Precis i början på 2012 ville Nyheter24 starta året med att visa sann kärlek över djurgränserna. Det här klippet där ett rådjur förbarmar sig över en kattunge blev ett fantastiskt sätt att visa kärlek.

9. Pandorna som fick sin egen lekplats

Vad gör man om man är ett gäng bedårande pandaungar som nyligen fått en lekplats med rutschkana? Man har kul – och om det filmas har även vi väldigt kul.

8. Övergiven apa uppfostras av hundar

Den lille schimpansen övergavs av sin mamma. Lyckligtvis hade en anställd på djurparken en plats för apan. I hemmet fanns även en hundmamma och helt nyfödda hundvalpar som snabbt blev apans bästa vänner. Apan kramar om sin mamma, smeker syskonens päls och äter på alla fyra – precis som en hund.7. Kattungens dödslek med sin enorme vän

Det ser visserligen ut som att den fullvuxna dobermannhunden ska slita den lilla kattungen i stycken vilken sekund som helst. Men mot slutet av klippet inser man att det som visas i klippet är vänskap på hög nivå mellan en katt och en hund som borde vara de största fiender.

6. Hunden som adopterade tigerungar

När vi ändå är inne på ämnet "djur som adopterar andra djur" måste vi nämna hunden som blev mamma till två sibiriska tigerungar. Tigrarnas mamma vägrade dia sina ungar och zoopersonalen blev tvungna att hitta en ny mamma. Valet blev en hund som nyss fött en kull hundvalpar. Och om du inte tycker att de här bilderna är gulliga har vi svårt att se att du tycker någonting är gulligt över huvud taget.


5. Kaninen och hunden som adopterade en lejonunge
I normala fall hade kaninen Thumper varit mat för hunden Monty som i sin tur hade varit mat för ett lejon. Men ibland är vänskap större än allt annat. När lejonungen Simba gjorde sig illa fick han bo hemma hos zooarbetarna i deras hem i Edinburgh. Där blev hans snabbt god vän med kaninen och hunden som leker och jagar varandra dagligen.

4. Räddad elefantunge återförenas med sin mamma

Solskenshistorian från Kenya fick snabbt stor spridning på nätet.  Den åtta månader gamla elefantkalven föll ner i en djup gyttjegrop och började förtvivlat skrika efter hjälp. De andra elefanterna misslyckades med att få upp ungen som såg ut att gå mot en säker död. Men då kom en kvinna och två män till undsättning. 

3. Ikea-apan som sötchockade hela världen

Ikea-besökarna i Toronto trodde inte sina ögon. Mitt framför dem gick en apa runt i en tjock vinterrock och blöja. Nyheten spreds över en hel värld och senare kom det fram att apan smitit från sin ägares bil på parkeringen. Djuret omhändertogs men flera videoklipp på apan spreds snabbt på nätet.

2. Födseln av Kiara – världens första liliger

För första gången någonsin föddes en liliger. Lilla Kiaras pappa är ett lejon och hennes mamma är en liger – en korsning mellan ett lejon och en tiger. Ett ovanligt, men mycket vackert och gulligt djur som du kan se fler bilder på här.

1. Hjältegrisen som räddade en get från att drunkna

Med skräckslagna skrik ropar den lilla geten på hjälp och vem kommer till undsättning om inte hans vän – hjältegrisen. Beordrad av sin husse hoppar grisen ner i vattnet, simmar fram till geten och puttar den i säkerhet. "There he is, the hero pig".