Ägare ville avliva "homosexuell" hund

En amerikansk hund var nära att mista livet. Han hade försökt para sig med en annan hane och ägaren ville inte ha någon homosexuell hund. Men hunden räddades av internet.


TENNESSEE. Homofobi har verkligen ödesdigra konsekvenser. Det fick en stackars hund erfara i amerikanska Jackson på onsdagen. Han lämnades in på en hundgård av sin ägare med ordern att han skulle avlivas.

Anledningen? Hunden hade försökt para sig med en annan hane.

Eftersom gården inte hade någon plats var tiden knapp - inom ett dygn skulle blandrasen (amerikansk bulldog/pitbull) avlivas. De ansvariga vände sig till Facebook och bad någon vänlig själ att adoptera honom. Bara över natten hade 4 000 personer delat bilden, skriver Buzzfeed.

Folk erbjöd sig att adoptera honom eller åtminstone betala för att han skulle flyttas till en gård där han inte skulle avlivas. Till slut hittades någon som ville hjälpa hunden - Stephanie Fryers. Hon döpte honom till Elton.

– Han har varit ganska rädd för allting, vilket är förståeligt. Men han gillade bilturen, säger hon till ABC News.

/
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

1 timme sedan
Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.