1 av 5
- Foto: Privat
2 av 5
- Foto: Privat
3 av 5
- Foto: Privat
4 av 5
- Foto: Privat
5 av 5
- Foto: Privat

Se sjuka videon när han hoppar från tunnelbanan i farten

Testa inte det här hemma.


Ända sedan Alexander Gustavsson, 26, såg en film på någon som hoppade från tunnelbanevagnen vid Gamla Stan har han velat testa. Nu har han gjort det.

Alexander har tidigare gjort liknande hopp från andra platser i Stockholm och beskriver sig som en adrenalin-junkie. Han bryr sig inte om att det är förbjudet.

– Jag vet inte varför det är olagligt, faktiskt. Nej, bestämmer jag mig för en sak gör jag det, jag skiter i följderna, säger han till Nyheter24.

bildkälla

Tanken var att klättra upp på taket på tunnelbanetåget mellan Gamla Stan och Slussen och hoppa ner i vattnet. Men först blev han stoppad av en barnfamilj och en man. Sedan kom det personal så han fick vänta tills det lugnat ner sig.

Tredje gången blev hoppet av.

– Adrenalinet pumpade, rädd var jag såklart, men det tänkte det är nu eller aldrig. Jag tror inte man kan åka in i slussen-tunneln och ha någon rygg kvar.

Hur kändes det när du landade?

– Det gjorde ont faktiskt, tror det är drygt nio meter. Det slog i rätt hårt faktiskt. Det var en jävla bit att simma in faktiskt.

Vad hände efter att du landat i vattnet?

– Då simmade jag in till bryggan, slängde av min kamerorna till kameramannen och hoppade in i en väntande bil och körde iväg. Precis då kom polisen och brandkåren.

bildkälla

Hur reagerade folk?

– De på stationen måste undrat vilket psykfall jag var när jag lade mig på tåget. Det är väl inte normalt. Jag inser det själv, men jag tänkt på det i tre år. Man söker kickar mellan 18-26 och nu är jag 26 så det är nu eller aldrig.

Förutom att det är förbjudet är det också väldigt farligt och Alexander uppmanar verkligen inte folk att hoppa själva.

– Jag vill inte att någon annan gör det, det är strömt i vattnet. Det är livsfarligt, säger han allvarligt.

bildkälla

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.