Nafsande "Biscuit" är årets julklapp

Julen pockar på och så även konsumtionen, inte minst inom leksaksindutrin.


Mitt i lågkonjunkturen och finanskrisen kommer julen med masskonsumtionen hand i hand. Så varför inte införskaffa en robothund i naturlig storlek? I Storbritanniens julklappstopp hittar man golden retievern "Biscuit" som beter sig som en riktig hund.

Tiden för de stelbent radiostyrda valparna från åttiotalet är förbi. Den pälsklädda elektroniken har raffinerats och nu kan barnen få en nästintill riktig hund som kan vara ensam hur länge som helst.

Den lille vovven "Biscuit" kostar omkring 1 700 svenska kronor och väntas bli en av de tolv bäst sålda leksakerna. Redan i början av december började leksakshunden sälja slut.

– Det är inte en av de billigaste leksakerna på marknaden, men den slutar inte sälja för det, säger Gary Grant, från Toy Retailers Association, till Sky News.

Skrivet av:

Senaste nytt

Minskad försäljning för Volvo Cars

Bezos går om Musk som världens rikaste

Elbilsjätten Tesla har tappat stort på börsen. Det har även huvudägaren Elon Musks förmögenhet som därmed tappar förstaplatsen på Bloombergs lista över världens rikaste.

Stora skillnader i var vårdpersonalen finns

Det är mer läkartätt i storstäderna – som i gengäld saknar bland annat sjuksköterskor. Skillnaderna i tillgång till vårdpersonal är stora mellan olika delar av landet, enligt en rapport från Socialstyrelsen.

Oväntat bakslag för fransk industri

Frankrikes industriproduktion ökade med 0,8 procent i januari jämfört med samma månad i fjol, enligt den franska statistikbyrån Insee.

Elvaåring gjorde järnåldersfynd i skånska myllan

När elvaårige Christian Emil Sønnichsen satte spaden i jorden i skånska Uppåkra hittade han ett 1 500 år gammalt föremål från folkvandringstiden, en förgylld agraff.

Nytt rekord för bitcoins marknadsvärde

Bitcoinkursen kretsar nära historiska rekordnivåer och det samlade värdet på alla bitcoin i världen är nu uppe på rekordhöga 1 350 miljarder dollar, enligt Coingecko.