Torsdag 2 Dec
Stockholm

Reinfeldt lanserar "årets julklapp"

Statsministern hoppas på en blågul jul.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För statsminister Fredrik Reinfeldt (m) är ekonomisk nationalism inne. De svenska konsumenterna uppmanas till att lägga julklappspengarna på svenska varor och tjänster för att i stället rata de kinesiska.

– Om ni öppnar julklappen och det står ”made in China” – då har ni inte gjort mycket för att säkra jobben i Sverige, sa Fredrik Reinfeldt, precis efter presskonferensen i går på Rosenbad där regeringen presenterade ett krispaket på 23 miljarder kronor under en treårsperiod.

Regeringens krispaket med mer arbetsmarknadspolitik, extra utbildningsplatser och rot-avdrag ryms inom tjänstebranschen och där är det inte lika många kinesiska företag som slåss om de svenska konsumenterna. Rot-avdraget väntas ge 3 000 jobb om året i hantverkssektorn, och nystartsjobben väntas stå för 5 000 nya jobb nästa år. Men det krävs också att svenskarna öppnar plånboken om företagen ska våga anställa.

– Rot-avdraget börjar gälla på måndag, så det kan bli en del årets julklapp: ge varandra en reparation eller en annan arbetsintensiv tjänst. Det är bättre än att ge varandra prylar som är producerade i andra länder, sa Reinfeldt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela