Reinfeldt lanserar "årets julklapp"

Statsministern hoppas på en blågul jul.


För statsminister Fredrik Reinfeldt (m) är ekonomisk nationalism inne. De svenska konsumenterna uppmanas till att lägga julklappspengarna på svenska varor och tjänster för att i stället rata de kinesiska.

– Om ni öppnar julklappen och det står ”made in China” – då har ni inte gjort mycket för att säkra jobben i Sverige, sa Fredrik Reinfeldt, precis efter presskonferensen i går på Rosenbad där regeringen presenterade ett krispaket på 23 miljarder kronor under en treårsperiod.

Regeringens krispaket med mer arbetsmarknadspolitik, extra utbildningsplatser och rot-avdrag ryms inom tjänstebranschen och där är det inte lika många kinesiska företag som slåss om de svenska konsumenterna. Rot-avdraget väntas ge 3 000 jobb om året i hantverkssektorn, och nystartsjobben väntas stå för 5 000 nya jobb nästa år. Men det krävs också att svenskarna öppnar plånboken om företagen ska våga anställa.

– Rot-avdraget börjar gälla på måndag, så det kan bli en del årets julklapp: ge varandra en reparation eller en annan arbetsintensiv tjänst. Det är bättre än att ge varandra prylar som är producerade i andra länder, sa Reinfeldt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Postkodlotteriet varnar: Medlemmar luras till dyr avgift

Vanliga missen när du sparar åt ditt barn – ekonomen: "Svårt"

Som förälder vill man gärna skapa en ekonomisk buffert för sitt barn, men att spara pengar i 18 år kan vara utmanande. Nyheter24 har pratat med Stefan Westerberg, privatekonom på Länsförsäkringar, som avslöjar det vanligaste misstaget som föräldrar gör.

Åtalas för att ha uppmanat till självmord

Sedan en man blivit uthängd på en nätsajt som pedofil uppmanades han att ta livet av sig. Nu åtalas en kvinna i Kalmar för uppmaning till självmord, rapporterar P4 Kalmar.

Kunderna rasar på Arlas mjölkförpackningar: ”Bojkott”

Det fullständigt kokar i ett kommentarsfält på Arlas hemsida. Vad är det kunderna rasar på? Mjölkförpackningarna.

902 bolag utomlands får ut miljoner i svenska rut- och rotavdrag

De svenska skatteavdragen skulle skapa svenska jobb för städare och byggare. Men 67 miljoner kronor av de svenska skatteavdragen för hushållsnära tjänster går till renoveringar och hemstädning i Spanien, Frankrike och många andra länder istället.

Lerum: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En cyklist och bilist är involverad i en olycka på Andersvägen/Nyebrostigen.", skriver polisen på sin hemsida.