Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Heinz tv-reklam förbjuds – anses vara för farlig att titta på

- 23/11/2016, 16:18 -

Reklamen förbjöds då den ansågs kunna vara en säkerhetsrisk för alla men framförallt för barn.

Den här reklamfilmen från Heinz förbjöds i England efter att den visats på tv. Nio tittare skickade in klagomål på att den uppmuntrade till riskfyllt beteende, och sex tittare skrev att det kunde vara farligt för barn att härma det som gjordes i reklamen, skriver brittiska Metro.

I reklamfilmen får vi se hur ett antal människor trummar på en öppnad konservburk och sjunger i takt med trumslagen. Och detta blev alltså för mycket för Englands motsvarighet till Reklamombudsmannen.

De ansåg att det kunde vara farligt att härma rörelserna i filmen om man inte hade samma skills som personerna i filmen, och att man då kunde skära sig på vassa kanter.

De beslutade att förbjuda att reklamen visades i sin nuvarande form. Och Heinz la då till en extra uppmaning i början av filmen som uppmanar att tejpa burken innan för att undvika skador, skriver brittiska Metro.

Se den farliga reklamfilmen i spelaren ovan.

Läs också om reklamen som många blev riktigt sura över och om reklamen i Sverige som är för läskig för tv.

Vill du se fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!