Russell sov bredvid sin döda fru i sex dagar.
1 av 2
Russell sov bredvid sin döda fru i sex dagar. - Foto: Privat/BBC/TT
Han säger att alla borde göra det för att få en möjlighet att säga farväl.
2 av 2
Han säger att alla borde göra det för att få en möjlighet att säga farväl. - Foto: Privat/BBC

Han sov bredvid sin fru i sex dagar – trots att hon var död

Efter en 10 år lång strid mot cancern så gick Russels fru Wendy bort. Trots det sov han kvar bredvid henne i sex dagar.


Russel Davison, 50, gick igenom den tuffaste perioden i sitt liv. När hans fru förlorade kampen mot cancern så kunde han inte släppa taget – och han vägrade att låta henne placeras på ett bårhus.

– Att hon skulle bli bortburen i en liksäck är så oerhört främmande för oss, säger han till The Sun.

BBC/Privat

Så han gjorde det som kändes rätt för honom. Han sov bredvid hennes döda kropp i sex hela nätter efter att Wendy dött till följd av en 10-årig kamp mot livmoderhalscancer.

Wendy dog i deras gemensamma hem i Derby, England och där fick hon alltså stanna i sex dagar efter sin död. Trots att huset var fullt av deras fyra barn. Själv menar Russel att man inte ska vara rädd för de döda.

Efter dödsfallet så tvättade Russel hennes kropp och så fick hon prydliga kläder på sig. Sedan placerades hon i en slags "kokong" i deras sovrum.

Det låter som en oerhört morbid situation, men Russel insisterar på att det är det bästa sättet att kunna hantera sin sorg efter att en närstående gått bort. Det gav honom och hans familj chansen att säga hejdå på riktigt.

– Vi har blivit lurade av TV och film att tro att döda kroppar är någonting att vara rädd för. Det är verkligen inte det, säger han till The Sun.

Wendy Davison fick diagnosen livmoderhalscancer 2006 strax efter parets gemensamma 40-årsdag och för tre år sen fick hon beskedet att hon hade sex månader kvar att leva.

Enligt BBC fick paret leva "the time of their life" innan Wendy gick bort då de åkte ut på en lång resa runt i Europa. Fint ändå.

Läs också om Emmas man som "glömde vem hon var" och dog 11 månader senare. Eller läs om tre tecken på cancer som många ignorerar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du kunna sova bredvid en död person?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Största guldstöten i Kanada nära klaras upp

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Nytt bistånd från USA till Ukraina kommer inte att förändra dynamiken på slagfältet, hävdar Ryssland. Uttalandet kommer i samband med att USA:s kongress förbereder sig för en avgörande omröstning under helgen om långvarig militär finansiering till Ukraina.

Meteoritjägare överklagar till Högsta domstolen

Geologerna Anders Zetterqvist och Andreas Forsberg som i hovrätten förlorade den uppmärksammade tvisten om en meteorit som landade utanför Enköping i november 2020 överklagar till Högsta domstolen.

Nordeas stora förändring – så påverkas du: "Genomsyrar allt"

Sverige har större problem än grannländerna med vågen av bankbedrägerier, enligt Nordea-chefen Frank Vang-Jensen. Man ska vara väldigt försiktig och skeptisk, säger han om hur utsatta grupper ska skydda sig.

JO granskar tredje Kinberg Batra-rekrytering

Justitieombudsmannen (JO) granskar ytterligare en rekrytering kopplad till Anna Kinberg Batra och länsstyrelsen i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.

Ny skyddsjakt på skånsk varg

Efter flera vargangrepp mot får på Söderåsen i Skåne blir skyddsjakt återigen aktuell.