Delfinernas språk nära knäckas

Brittisk amatörforskare är delfinernas språk på spåren.


Den brittiska amatörforskaren och ljudteknikern John Reid påstår att han snart är på väg att lösa mysteriet med delfinernas språk. Genom en hemmabygd maskin, som förvandlar ljud till bilder, hoppas han kunna lösa koden.

Reid, som kallar sin maskin CymaGlyphs, menar att metoden som används för att tyda bilderna påminner om den som användes för att lösa mysteriet med de fornegyptiska hieroglyferna.

– Vårt slutgiltiga mål är att kunna tala med delfinerna genom att använda ett grundläggande vokabulär av delfinläten och att förstå deras svar, säger John Reid, till The Sun.

Det har tagit Reid över tio år att bygga maskinen och till sin hjälp har han inte bara sin fru utan även delfinexperten Jack Kassewitz, som ska tyda bilderna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.