Premiärministrarna reser till Kiev under tisdagen.
Premiärministrarna reser till Kiev under tisdagen. - Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT och Francois Walschaerts/AP/TT

Premiärministrar till Kiev för att visa stöd

Polens, Tjeckiens och Sloveniens premiärministrar reser under tisdagen till Ukrainas huvudstad Kiev för att träffa landets president Volodymyr Zelenskyj och premiärminister Denys Sjmyhal.


Kriget breder ut sig i Ukraina och under tisdagen utsattes huvudstaden Kiev för nya attacker. Läs vad vi vet om invasionen här.

Polen, Slovenien och Tjeckien besöker Kiev

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ska fortsatt befinna sig i Kiev och under tisdagen reser premiärministrarna i Polen, Tjeckien och Slovevien till huvudstaden.

Tjeckiens premiärminister Petr Fiala representerar under besöket EU tillsammans med premiärministrarna för Slovenien och Polen, Janez Jansa och Mateusz Morawiecki. Även Polens vice premiärminister Jaroslaw Kaczynski kommer att delta.

"Målet med besöket är att uttrycka EU:s otvetydiga stöd för Ukraina, dess frihet och oberoende, och att presentera ett brett stödpaket för den ukrainska staten och samhället", står det i ett uttalande från den polska regeringen.

På måndagen hölls en fjärde samtalsrunda mellan de stridande parterna Ryssland och Ukraina, som slutade med en "teknisk paus". Samtalen dem emellan ska fortsätta under tisdagen via videolänk.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!