Vladimir Putin påstås ha två söner med Alina Kabajeva.
Vladimir Putin påstås ha två söner med Alina Kabajeva. - Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT och Stella Pictures

Uppgifter: Putin har hemlig son – föddes på exklusiv klinik

Rysslands president Vladimir Putin är en av världens mest omskrivna ledare och spekulationerna kring hans privatliv är många. Nu uppger en "välinformerad källa" för schweiziska Sonntagszeitung att Putin har en son – född under stort hemlighetsmakeri i Schweiz.


Redan innan den ryska invasionen av Ukraina i slutet av februari i år var president Vladimir Putin en av de världsledare vars privatliv det spekulerades allra mest kring.

Stora delar av Putins personliga relationer, och liv utanför maktens korridorer i Kreml, har varit och är fortsatt höljt i dunkel – särskilt efter skilsmässan från sin tidigare fru Luydmila. Läs allt om hur hon lever idag här.

Alina Kabajeva pekas ut som Vladimir Putins flickvän

Sedan flera år tillbaka har det dock kommit uppgifter om att Vladimir Putin är i ett förhållande med den tidigare gymnasten Alina Kabajeva – något som Kreml hela tiden dementerat.

Efter att kriget i Ukraina bröt ut har Kabajeva hållit en låg profil, men för några veckor sedan dök hon plötsligt upp på en festival, vilket Nyheter24rapporterade om

Här kan du läsa om Kabajevas hisnande årslön.

Vladimir Putin ska ha två söner med Alina Kabajeva

Men ryktena om Vladimir Putins relation till Alina Kabajeva slutar inte där. Under lång tid har det också florerat uppgifter om att de ska ha fått barn ihop: mer specifikt tvillingpojkar födda i Schweiz.

Nu uppger vad som beskrivs som "en pålitlig och välinformerad källa" för den schweiziska tidningen Sonntagszeitung att paret har barn, men att det är två söner som fötts med fyra års mellanrum.

– Det var bara ett barn som föddes i Schweiz. Och Putin var inte där, säger källan till Sonntagszeitung.

En av Putins påstådad söner föddes i Schweiz

Sonen som föddes i Schweiz ska, enligt uppgiftslämnare, ha fötts för sju år sedan i en "VIP-svit" på den exklusiva kliniken Sant'Anna – då med hjälp av en rysk gynekolog som Vladimir Putin lärt känna i S:t Petersburg.

– Hon upprätthöll en förtroendefull relation med Putin, säger källan till Sonntagszeitung.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!