Torsdag 11 Aug
Stockholm

30 döda katter och hundar hittade på djurhem: "Luktade"

28 döda hundar och två döda katter hittades i bostaden.
28 döda hundar och två döda katter hittades i bostaden. Foto: Stella Pictures/TT och Leif R. Jansson/TT

En 47-årig kvinna, som drivit ett djurhem i amerikanska South Carolina, har gripits misstänkt för 30 fall av djurplågeri. Detta efter att man hittat 30 döda katter och hundar i hennes hem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i slutet som maj som polisen i Columbia, beläget i amerikanska South Carolina, larmades till en bostad eftersom det, enligt inringare, "luktade död".

Väl på platsen kunde polisen bekräfta att det luktade av förruttnelse och man tog sig då in i bostaden, där man gjorde en minst sagt makaber upptäckt, enligt People.

30 döda katter och hundar hittade på djurhem

I bostaden, där en 47-årig kvinna drivit ett djurhem sedan en tid tillbaka, hittades nämligen vad polisen själva beskriver som ett "extremt fall av djurplågeri".

I burar låg 28 döda hundar och två döda katter, vars kroppar börjat ruttna.

"Djuren har varit avlidna under en längre tid och, baserad på omständigheterna, verkar de ha dött av svält och uttorkning. De låg i sin egen avföring och vi misstänker att de dött i sina burar", uppger polisen i ett pressmeddelande, enligt People. 

Kvinnan överlämnade sig till polisen

Polisen har sökt efter kvinnan som äger bostaden och det dröjde fram till i fredags i förra veckan innan hon gav sig tillkänna. Hon överlämnade sig då till polisen under odramatiska former, rapporterar People.

Kvinnan ifråga misstänks för 30 fall av djurplågeri och släpptes mot borgen, men med fotboja, fram till det att rättegången startar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.