Hundratals lankeser döda i militäroffensiv

257 döda och 814 civila skadade i den blodigaste dagen i Sri Lankas moderna historia.


COLOMBO. Stora våldsamheter har brutit ut i norra Sri Lanka. Efter en massiv artilleriattack rapporteras 257 civila döda och 814 skadade. Läkare på plats vittnar om den blodigaste dagen i deras liv.

Militär har inlett en stor offensiv för att försöka radera ut de tamilska rebellerna. Läkaren V Shanmugarajah, som befinner sig i krigszonen, tror att fler har dödats än vad rapporterna pekar på då flera kroppar har begravts på plats i stället för att föras till sjukhus, skriver The Times of India.

Samtidigt uppger rebellsajten TamilNet att runt 2 000 människor dödats i militärens attack, vilket förnekas av militären.

Under de senaste dagarna har mediciner skickats till krigszonen av staten, men bristen på läkare, sköterskor och hjälparbetare gör situationen ytterst svår.

– Vi ger första hjälpen och en del operationer så fort vi kan. Vi gör det som är möjligt. Situationen är ohållbar; inget är under vår kontroll, säger Shanmugarajah, som har bett voluntärer att gräva gravar, till The Times of India.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!