Kanye West vill ha Donald Trump som vicepresident.
Kanye West vill ha Donald Trump som vicepresident. - Foto: AP Photo/Ashley Landis och AP Photo/Rebecca Blackwell

Kanye West vill ha Trump som vicepresident: "Började att skrika"

Kanye West, numera känd under artistnamnet Ye, vill försöka sig på ännu en presidentkampanj. Vid sin sida om han skulle nå ända fram vill han ha ett välkänt namn – Donald Trump.


— Jag tror att Trump var störd över att jag frågade honom om att han skulle bli min vicepresident, säger artisten i en video publicerad på Twitter.

De båda ska ha träffats över en middag vid Donald Trumps residens Mar-a-Lago där bland annat Ye bjudit med förintelseförnekaren Nick Fuentes, skriver Politico.

"Trump började att skrika"

— Trump började att skrika vid bordet att jag skulle förlora. Jag var... lugna dig Trump, du pratar med Ye, säger han i videon.

Trump själv skriver i en kommentar att middagen var kort och händelsefattig och att Ye dykt upp med tre vänner som Trump inte kände till.

Kanye West president USA

Hur seriös presidentvalskampanjen faktiskt är menad är högst oklar. Ye har den senaste tiden varit en rad blåsväder i samband med antisemitiska uttalanden och ett flertal bolag, bland annat tyska Adidas, har valt att helt klippa banden med artisten.

Han ställde upp i presidentvalet redan 2020 men fick då ihop enbart cirka 60 000 röster som kandidat i tolv delstater.

TT
/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.