På en bild från den ukrainska räddningstjänsten syns räddningspersonal arbeta i staden Rzjysjtjiv i Kievregionen, där ukrainska myndigheter uppger att en rysk drönarattack inträffat.
På en bild från den ukrainska räddningstjänsten syns räddningspersonal arbeta i staden Rzjysjtjiv i Kievregionen, där ukrainska myndigheter uppger att en rysk drönarattack inträffat. - Foto: Ukrainska räddningstjänsten/AP/TT

Ukraina: Barn skadade i attack mot bostadshus

Minst en person har dött och flera har skadats i en attack mot ett bostadshus i Zaporizjzja. Attacken kom bara timmar efter att fyra personer uppges ha dödats i en rysk drönarattack i Kievregionen.Under onsdagen besökte president Zelenskyj den krigshärjade staden Bachmut.


Ukrainas parlament Verchovna Rada, president Volodymyr Zelenskyj, hans stabschef Andrij Jermak och flera andra publicerade på onsdagen ett filmklipp som uppges vara en attack mot ett bostadshus i Zaporizjzja.

Enligt stadens borgmästare Anatolyj Kurtev omkom en person och minst 25 skadades, bland dem barn.

"Ryssland bombar staden med bestialisk grymhet", skriver Zelenskyj på Telgram och uppmanar till ökade påtryckningar för att få Kreml att ge upp invasionen av Ukraina.

Attack mot skola

Under natten dödades tre människor i en drönarattack i Kievregionen, enligt den ukrainska regionala militäradministrationen. Enligt räddningstjänsten träffades en yrkesskola i staden Rzjysjtjiv runt åtta mil söder om Kiev.

"Tre människor dog, två människor skadades och en person räddades. Fyra personer ligger troligen under bråten", skriver räddningstjänsten på Telegram.

Senare meddelade polisen att en fjärde person, en 40-årig man, omkommit.

Attacken har enligt ukrainska uppgifter inträffat i Rzjysjtjiv.

Två våningar ska enligt en källa ha blivit delvis förstörda i två studentbostadshus och en byggnad som används för studier.

Attacken uppges ha lett till en en brand som påverkade 300 kvadratmeter av skolan. Uppgifterna har inte bekräftats av oberoende källor.

Enligt Ukrainas flygvapen attackerade Ryssland under natten med 21 "Irantillverkade" drönare, varav 16 ska ha skjutits ned.

Zelenskyj i Bachmut

President Volodomyr Zelenskyj besöker under onsdagen Bachmutområdet i östra Ukraina, uppger han på sociala medier.

"Jag är hedrad att vara här i dag för att belöna våra hjältar. Att skaka hand och tacka dem för att de skyddar vårt lands suveränitet", skriver han.

På videoklipp som publicerats av presidentens kansli träffar presidenten soldater i ett lagerbyggnad och delar ut utmärkelser.

Zelensky ska också ha besökt skadade ukrainska soldater som vårdas på sjukhus.

Löfte om pengar

Under tisdagen besökte Japans premiärminister Fumio Kishida huvudstaden för första gången sedan kriget började i fjol.

Han lovade att Japan ska ge 30 miljoner dollar för att hjälpa Ukraina att skaffa "icke dödlig" utrustning, rapporterar public service-bolaget NHK på onsdagen.

Japan kommer att fortsätta att ge stöd till Ukraina "tills freden återvänder till detta vackra land", ska Kishida ha sagt på tisdagen, enligt NHK. Han är den ende G7-ledaren som tidigare inte besökt Ukraina, och har på hemmaplan pressats att åka till det krigsdrabbade landet.

Kishida har under onsdagen rest vidare till Polen för samtal med premiärminister Mateusz Morawiecki.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

1 timme sedan
En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.