Netflix ändring väcker starka reaktioner bland amerikanska användare.
Netflix ändring väcker starka reaktioner bland amerikanska användare. - Foto: Pexels

Ilskan mot Netflix – kunderna lämnar streamingjätten: "Helt sjukt"

Att utan kostnad kunna dela Netflix-konto med nära och kära som man inte bor med är nu ett minne blott. Streamingjätten inför nämligen en extra avgift för kontodelning, vilket fått amerikanska användare att rasa.


Det var för några månader sedan som Netflix först började rulla ut den begränsning som ska sätta stopp för kostnadsfri kontodelning utanför kundernas hushåll. 

Först ut att behöva betala en avgift för att kunna addera en extra medlem utanför hushållet var Netflix-konsumenterna i Sydamerika, Kanada, Nya Zeeland, Portugal och Spanien. 

Här är de hemliga Netflix-koderna du inte visste fanns

Netflix vill stoppa kontodelning utanför hushåll

Men nu ska kontodelningen, utanför enskilda hushåll, stoppas i ännu fler länder – däribland Sverige, Storbritannien och USA. 

— Netflix som företag måste få fler användare. Och med tanke på företagets egna beräkningar, att så många som 100 miljoner användare använder delade lösenord, så är detta fullt rimligt, säger Mattias Bergqvist, tv-expert på Expressen, till TT.

Läs mer om Netflix beslut att förhindra gratis kontodelning utanför hushåll här.

Kunderna: "Bojkotta Netflix 2023"

För svenska Netflix-användare tillkommer en avgift på 49 kronor per månad för den som vill dela sitt konto med någon utanför hushållet. I USA ligger samma avgift på 7,99 dollar, vilket motsvarar drygt 79 kronor.

Och redan nu har beskedet om den extra kostnaden väckt starka känslor bland amerikanska Netflix-användare. Under ett inlägg, som i skrivande stund har över 700 kommentarer, på företagets officiella Instagram-konto är många upprörda över förändringen.

Foto: Matt Rourke/AP/TT

Flera amerikaner uppger att de nu lämnar Netflix:

"Fick precis mejlet om den extra kostnaden för delade konton. Jag kommer avsluta mitt abonnemang hos Netflix eftersom delning inte är ett problem hos någon annan av mina streamingtjänster."

"Hej!!!!! Jag avbröt precis mitt abonnemang efter nästan tio år."

"Netflix trodde att en fördröjning av avgiften för lösenordsdelning skulle rädda deras anseende. Ni förtjänar inte en andra chans."

"Jag är bara här för att säga att er nya avgift för att dela konto är fullständigt idiotisk. Det finns massor av streamingtjänster och Netflix är långtifrån den bästa."

"Avslutar familjens Netflix-abonnemang eftersom vi inte kan dela längre."

"Netflix, åtgärda skadan. Vissa människor har fler än ett hus! Barn som går i skolan! Vi betalar för våra skärmar. Låt oss ha våra konton så som vi vill! Helt sjukt och girigt."

"Tack för att ni förstör för collegestudenter som använder sina föräldrars Netflix-konton."

8 tv-serier och filmer som försvinner från Netflix i maj 2023

Foto: Skärmavbild/Instagram/netflix

I kommentarsfältet uppmanar man också andra att säga upp sina abonnemang hos streamingjätten:

"Bojkotta Netflix alla. De tar nu 8 dollar för delning av lösenord."

"Bojkotta Netflix 2023!!"

"Bojkotta Netflix 2023!!!!!!!"

"BOJKOTTA NETFLIX 2023"

Foto: Skärmavbild/Instagram//netflix

Än så länge har Netflix inte svarat på någon av kommentarerna.

Läs alla våra artiklar om Netflix här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!