Obama stoppas av partikamrater

Demokraterna vägrar ge presidenten 80 miljoner dollar för att stänga Guantanamobasen.


President Barack Obamas planer på att stänga Guantanamolägret i början av nästa år har stött på problem. På tisdagen nekade hans partikamrater att godkänna de 80 miljoner dollar han begärt för ändamålet.

Demokraterna gjorde gemensam sak med republikaner som argumenterat att Obama saknar en plan för vad han ska göra med de runt 240 fångar från ett 30-tal länder som finns i lägret. De vill varken se dem fängslade, åtalade eller frisläppta på amerikansk mark.

– Pengarna har begärts för tidigt, eftersom presidenten ännu inte lagt fram en tydlig strategi för hur fångarnas framtid ska avgöras, sa demokratiska senatorn Dianne Feinstein, som är ordförande i senatens underrättelseutskott.

Vita huset har lovat att Barack Obama i ett tal på torsdag ska presentera viktiga delar av sin plan för avveckling av Guantanamolägret.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.