Måndag 15 Aug
Stockholm

Inga åhörare vid Suu Kyis rättegång

Rättegången fortsätter bakom stängda dörrar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När rättegången mot Burmas oppositionsledare Aung San Suu Kyi fortsätter på torsdagen så blir det bakom stängda dörrar. Militärregimen i Burma tillät i onsdags utvalda diplomater och journalister att närvara men inför torsdagens förhandling sade en tjänsteman att det blir utan medier och utländska observatörer.

Aung San Suu Kyi är åtalad för att ha brutit mot reglerna för sin husarrest genom att släppa in den bisarre 53-årige amerikanen John Yettaw, som simmande tog sig över till hennes hem. Hon riskerar fem års fängelse om hon döms.

Den burmesiska regimens beslut att tillåta diplomater och journalister insyn i rättsförhandlingarna ses som ett försök att blidka kritiker som hävdat att Yettaws intrång tagits som förevändning att fortsätta hålla Suu Kyi frihetsberövad under nästa års val.

Oppositionsledaren har suttit i fängelse eller i husarrest under 13 av de senaste 19 åren. Utrikesrepresentanter från EU uttryckte nyligen sitt missnöje gällande rättegången och kräver nu att sanktionerna skärps mot Burma.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.