Bombdramat i presidentpalatset över

Affärsman tog sig in i serbiska presidentpalatset med granater.


BELGRAD. Det serbiska presidentpalatset hotades av ett bombdåd. En beväpnad man med handgrataner tog sig in i regeringsbyggnaden i Belgrad. Han hotade att spränga sig själv om han inte fick upprättelse.

Mannen är gripen och avväpnad.

Polisen förhandlade med honom och bombhotet orsakade ett stort polispådrag i hela centrala Belgrad. Utanför palatset blockerades gatorna av brandbilar, ambulanser och kravallpolis.

Strax före lunch tog sig den 57-åriga tvåbarnspappen in i regeringens lokaler. Han står, enligt lokala medier, med en handgranat i handen.

Mannen är känd inom det serbiska näringslivet och har flera företag i olika länder som har gått i konkurs. Han är missnöjd med hur han har behandlats av rättsväsendet och har tidigare hotat med att sätta eld på presidentpalatset, enligt serbiska B92.

President Boris Tadic var inte inne i byggnaden när affärsmannen tog sig in. Däremot gick han in i regeringshuset vid halv tre-tiden tillsammans med regeringskollegor.

Om inte domstolen skulle döma till hans fördel i en tvist, som rör hans affärer, hotade han att spränga sig själv. Det skrev han i ett mejl som han skickat till 11 000 e-postadresser, däribland till medier och flera serbiska och europeiska institutioner.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
250 romer vräkta