Expresident tros ha tagit sitt liv

Han var föremål för en korruptionsutredning.


Sydkoreas förre president Roh Moo-Hyun dog på lördagen efter att ha fallit ner i en ravin under bergsklättring. Han fick allvarliga skallskador och dödförklarades på sjukhuset, rapporterar nyhetsbyrån Yonhap.

Moon Jae-In, som var stabschef i Rohs presidentkansli, sade i ett tv-sänt uttalande att det verkar som om Roh tagit sitt liv genom att hoppa från en klippa, rapporterar Reuters.

Roh, 62 år, lämnade efter sig ett självmordsbrev där han beskriver sitt liv som "svårt" och där han ber om ursäkt för att ha fått "alltför många personer att lida".

"Var inte ledsna. Är inte både livet och döden en del av naturen?", skrev Roh i sitt brev enligt BBC.

Roh var president i Sydkorea mellan 2003 och 2008. Roh lämnade presidentposten i början av förra året men hamnade nyligen i hetluften sedan han förhörts i den växande korruptionsskandalen. Det framkom att hans hustru och maken till en av hans syskonbarn tagit emot stora summor från en välbärgad skofabrikant.

Roh hade tappat i popularitet när han avgick förra året men var fortfarande respekterad och ansågs ha lett en hederlig regering. Han medgav nyligen att hans hustru hade tagit emot pengar från en affärsman medan han själv fortfarande var president och bad offentligt om ursäkt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Silikonmugg återkallas – kan orsaka kvävning

MP: Ett ödesval för klimatet och naturen

Miljöpartiets fokus i EU- valet kommer att ligga på klimat, natur och demokrati.

Dödstalet stiger efter attacken mot Tjernihiv

Minst 18 människor dödades i den ryska attacken mot staden Tjernihiv i norra Ukraina på onsdagen. Både Ryssland och Ukraina uppger att de hejdat drönarattacker under natten.

Fortsatta anfall mot Gaza – 40 platser på en dag

I skuggan av den upptrappade konflikten mellan Israel och Iran fortsätter israelisk militär sina offensiver mot Gaza. Mellan måndagen och onsdagen dödades över 100 palestinier i Gaza, enligt FN:s humanitära organ Ocha.

Mugg återkallas – kan orsaka kvävning

En muminmugg återkallas eftersom den kan orsaka kvävning, skriver Konsumentverket.

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Hon står fast vid bedömningen att styrräntan kan sänkas i maj eller juni. Men vägen är inte spikrak och hon konstaterar att det har hänt en del de senaste veckorna.