Stockholm

Expresident tros ha tagit sitt liv

Han var föremål för en korruptionsutredning.


Läs mer

Sydkoreas förre president Roh Moo-Hyun dog på lördagen efter att ha fallit ner i en ravin under bergsklättring. Han fick allvarliga skallskador och dödförklarades på sjukhuset, rapporterar nyhetsbyrån Yonhap.

Moon Jae-In, som var stabschef i Rohs presidentkansli, sade i ett tv-sänt uttalande att det verkar som om Roh tagit sitt liv genom att hoppa från en klippa, rapporterar Reuters.

Roh, 62 år, lämnade efter sig ett självmordsbrev där han beskriver sitt liv som "svårt" och där han ber om ursäkt för att ha fått "alltför många personer att lida".

"Var inte ledsna. Är inte både livet och döden en del av naturen?", skrev Roh i sitt brev enligt BBC.

Roh var president i Sydkorea mellan 2003 och 2008. Roh lämnade presidentposten i början av förra året men hamnade nyligen i hetluften sedan han förhörts i den växande korruptionsskandalen. Det framkom att hans hustru och maken till en av hans syskonbarn tagit emot stora summor från en välbärgad skofabrikant.

Roh hade tappat i popularitet när han avgick förra året men var fortfarande respekterad och ansågs ha lett en hederlig regering. Han medgav nyligen att hans hustru hade tagit emot pengar från en affärsman medan han själv fortfarande var president och bad offentligt om ursäkt.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.