Bob Geldof hyllar Reinfeldt

Rockstjärnan skriver till statsministern och vill ordna en träff.


I slutet av månaden vill rockstjärnan och välgörenhetsaktivisten Bob Geldof träffa statsminister Fredrik Reinfeldt i New York. Det skriver han i ett brev till honom samtidigt som han berömmer statsministern för Sveriges höga biståndsnivåer. Därför vill han få till ett personligt möte i samband med FN-toppmötet i slutet av september.

Geldof vill att Reinfeldt ska utnyttja sitt moraliska inflytande för att få övriga rika länder att skänka mer pengar till FN:s matprogram. Och att toppmötet innebär möjligheter att påverka den EU-kommissionens förslag om livsmedelsresurser:

"Svensk ledarskap och utvecklingsfrågor borde utvidgas till era grannar. Vi vill därför uppmuntra ert pågående ledarskap i såväl hjärtefrågor som hälsa och utbildning i FN, som nyskapande finansiering", skriver Geldof.

Kommissionens förslag handlar om att finansiera ett obotligt ekonomiskt hål i den globala jordbrukssektorn på ett nytt sätt. Geldof ser därför Reinfeldt som en nyckelperson i spelet, skriver Dagens Industri.

"Det vore betydelsefullt för New York-möterna om EU medlemmarna kan signalera sitt syfte att hjälpa det eknomiska hålet för att ge starkt stöd till livsmedelsresurserna. Vi vill gärna se Sverige bli vinnare av det här förslaget", skriver han.

Skrivet av:

Senaste nytt

Migrationsverket: Har skärpt insatserna

Ikea delar ut bonus på 3,5 miljarder till sina anställda – så fördelas pengarna

45 miljarder kronor. Ja, så stor är Ikeas vinst de senaste två åren. Och nu väntar en rejäl bonus till de anställda, rapporterar Dagens Industri.

Putin håller årlig presskonferens i december

Rysslands president Vladimir Putin håller sin årliga presskonferens den 14 december, meddelar Kremls talesperson Dimitri Peskov.

Rekordvarmt 2023 – och det blir värre

Krossade värmerekord, ökade utsläpp av växthusgaser och minskande isar i Antarktis. Det är kontentan när FN:s meteorologiska organisation WMO släpper en ny rapport lagom till klimatförhandlingarna i Dubai.

Stopp i all tågtrafik mellan Stockholm och Sundsvall

Det är stopp för all tågtrafik söderut från Sundsvall till Stockholm, uppger Trafikverket.

Naloxon-nässprayen som räddar tusentals liv

1 timme sedan
Efter åratal av diskussioner ska den livräddande naloxonsprejen nu kunna köpas receptfritt på apotek. Förhoppningen är att undvika fler dödsfall bland de som överdoserat opioider. Men vad är naloxon och hur räddar den liv?