Stockholm

Bob Geldof hyllar Reinfeldt

Rockstjärnan skriver till statsministern och vill ordna en träff.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I slutet av månaden vill rockstjärnan och välgörenhetsaktivisten Bob Geldof träffa statsminister Fredrik Reinfeldt i New York. Det skriver han i ett brev till honom samtidigt som han berömmer statsministern för Sveriges höga biståndsnivåer. Därför vill han få till ett personligt möte i samband med FN-toppmötet i slutet av september.

Geldof vill att Reinfeldt ska utnyttja sitt moraliska inflytande för att få övriga rika länder att skänka mer pengar till FN:s matprogram. Och att toppmötet innebär möjligheter att påverka den EU-kommissionens förslag om livsmedelsresurser:

"Svensk ledarskap och utvecklingsfrågor borde utvidgas till era grannar. Vi vill därför uppmuntra ert pågående ledarskap i såväl hjärtefrågor som hälsa och utbildning i FN, som nyskapande finansiering", skriver Geldof.

Kommissionens förslag handlar om att finansiera ett obotligt ekonomiskt hål i den globala jordbrukssektorn på ett nytt sätt. Geldof ser därför Reinfeldt som en nyckelperson i spelet, skriver Dagens Industri.

"Det vore betydelsefullt för New York-möterna om EU medlemmarna kan signalera sitt syfte att hjälpa det eknomiska hålet för att ge starkt stöd till livsmedelsresurserna. Vi vill gärna se Sverige bli vinnare av det här förslaget", skriver han.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.