EU:s utrikeschef Josep Borrell sade i måndags att han hoppades kunna lägga fram sanktionspaket nummer 12 på onsdagen - och det är nu gjort. Arkivfoto.
EU:s utrikeschef Josep Borrell sade i måndags att han hoppades kunna lägga fram sanktionspaket nummer 12 på onsdagen - och det är nu gjort. Arkivfoto. - Foto: Virginia Mayo/AP/TT

Tolfte sanktionspaketet framlagt i Bryssel

Senast EU-länderna enades om utökade sanktioner mot Ryssland med anledning av kriget i Ukraina var i juni. Nu görs ett nytt försök sedan sanktionspaket nummer 12 presenterats för medlemsländerna.


Bland annat föreslås sanktioner i form av inreseförbud och frysta eventuella tillgångar i EU för ytterligare 120 personer och organisationer eller företag. Dessutom föreslås en rad nya import- och exportförbud, bland annat mot den ryska diamantbranschen.

"EU:s politik ligger fast i att öka trycket mot Ryssland för att stoppa deras upprepade brott mot FN-regler och internationell lag och göra dessa allt mer kostsamma för den ryska krigsmaskinen", enligt ett pressmeddelande.

Paketet ska nu hanteras av medlemsländerna, främst via deras ambassadörer i Bryssel. Fullständig enighet krävs för att paketet ska gå igenom.

TT
/
EU
/
/
Senaste nytt

Man misstänks ha mördats i lägenhet på Hisingen

Polisen i Sundsvall rapporterar om trafikolycka

"Sundsvall, trafikolycka på Södermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Fyra skadade i allvarlig trafikolycka

Fyra personer är skadade efter att två bilar frontalkolliderat vid småländska Myresjö, uppger polisen.

Västerbotten i stabsläge efter hackerattack

Region Västerbotten har gått upp i stabsläge efter att en av regionens leverantörer har utsatts för en cyberattack, skriver SVT Nyheter Västerbotten.

Bättre än väntat av Volkswagen – ser inbromsning

Tyska Volkswagen redovisar ett justerat rörelseresultat på 22,6 miljarder euro för 2023. Det var något bättre än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med 21,9 miljarder euro, enligt Bloomberg.

Iransk sångare dömd till flera års fängelse

Den iranske sångaren Shervin Hajipour, 26, har dömts till minst tre års fängelse, uppger han på Instagram.