Den republikanske minoritetsledaren i senaten, Mitch McConnell, och hans parti kräver mer pengar och åtgärder för gränssäkerhet och mot invandring för att behandla president Bidens stora stödpaket för Ukraina, Israel och Taiwan.
Den republikanske minoritetsledaren i senaten, Mitch McConnell, och hans parti kräver mer pengar och åtgärder för gränssäkerhet och mot invandring för att behandla president Bidens stora stödpaket för Ukraina, Israel och Taiwan. - Foto: Stephanie Scarbrough/AP/TT

Senaten i USA blockar Ukrainastöd

Republikanerna i den amerikanska senaten blockerar tills vidare en fortsatt debatt om president Bidens stödpaket för Ukraina, Israel och Taiwan, rapporterar Politico.


De vill ha mer pengar och åtgärder i paketet för att stärka gränsen mot Mexiko och politiken mot invandring.

Paketet omfattar cirka 100 miljarder dollar och för att fortsätta behandla förslaget hade det behövts 60 ja-röster i senaten, men det blev tiotalet för få röster.

TT
/
/
USA
Senaste nytt

Domare nekar Trump på valsedel i Illinois

Rekordlåga utsläpp från nya bilar

1 timme sedan
Genomsnittsutsläppen från nya personbilar minskade under 2023, och var förra året de lägsta som Transportstyrelsen uppmätt. Framför allt beror minskningen på att elbilarna har blivit fler.

Allvarlig tågolycka i Örebro – tre påkörda

3 timmar sedan
Tre personer har skadats mycket svårt i en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro, enligt polisen.

Trumpmål fördröjs efter HD-besked

3 timmar sedan
USA:s högsta domstol ska ta upp frågan om landets tidigare president Donald Trump kan hävda immunitet i fallet som rör uppvigling till uppror i samband med den dödliga kongresstormningen i januari 2021.

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Ett flertal personer har skadats mycket allvarligt efter en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Många döda i båtolycka utanför Senegal

igår 22:44
Fler än 20 kroppar har hämtats ur havet vid norra Senegal efter att en migrantbåt på väg mot Europa sjönk, meddelar en regional guvernör.