Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Martin Sheen i kampanj för facket

Nyheter | 28/05/2009 14:39

Vita husets Jed Bartlet ger sig in i den politiska hetluften.

Tevepresidenten Martin Sheen har alltid varit politisk, ända sedan han gick med i facket 1961. I Söndagsparty med Filip och Fredrik kallade han George W Bush för kriminell och krävde att expresidenten skulle ställas inför rätta.

Sheen ger sig åter in i den politiska hetluften och pressar den demokratiske senatorn Arlen Specter, nyligen republikan, i ett nytt reklaminslag. I en kampanj för föreningen "Katoliker för arbetarfamiljer" uppmanar han Specter att stötta lagförslaget Employee Free Choice Act.

Sheen oroar sig över att allt fler står utanför facket, enligt Politico.com.

I radioreklamen utvecklar han sina tankegångar:

"Samtidigt som direktörer får jättestora löner och bonusar, har arbetarfamiljer det fortfarande kämpigt. Ett lagförslag i kongressen som heter Employee Free Choice Act kommer att bidra till ett mer rättvist och demokratiskt sätt för arbetare att bilda fackföreningar.

Vi behöver lagar som skyddar alla arbetare, särskilt de mest utsatta: människor som lagar vår mat, tar hand om våra barn och bygger våra hem".

Skrivet av: