Fyra personer – ett barn, två kvinnor och en man – hittades döda i ett hus i norska Nes, öster om Gardermoen.
Fyra personer – ett barn, två kvinnor och en man – hittades döda i ett hus i norska Nes, öster om Gardermoen. - Foto: Foto: Annika Byrde/NTB-TT

Kvinnor och spädbarn sköts till döds i norskt dåd

Bilden börjar klarna om vad som hände när fyra människor från samma familj i södra Norge dödades i tisdags. Den stora frågan om varför de sköts ihjäl brottas polisen fortsatt med.


Polisen larmades tidigt i tisdags om mord i lilla Nes, strax öster om Osloflygplatsen Gardermoen. På platsen, en rökfylld villa utanför ett samhälle, hittade man fyra döda personer, som alla tillhör samma familj.

Två av de döda är systrar, en 30-årig polis och en 24-årig sjuksköterska, som mördades i sitt barndomshem. Den äldsta kvinnans barn, en flicka på tio månader, dödades också.

— De sköts alla tre till döds. Skottskador är också orsaken till mannens död, säger Oslopolisens utredare Grete Lien Metlid på en presskonferens i Oslo på torsdagen.

Mannen var systrarnas 65-årige far, som polisen misstänker tog sitt eget liv. Det var även han som larmade polisen om att han hade dödat sina barn.

— Vi har även hittat en hund i huset. Den var också skjuten och död, säger Metlid.

Oslopolisens utredare Grete Lien Metlid på presskonferensen i Oslo på torsdagen.

En rad "intressanta fynd" har gjorts, men polisen vill på presskonferensen vill inte gå ut med alla detaljer. De har enligt anhörigas önskan inte gått ut med de dödas namn, och Metlid allmänheten från att avstå från spekulationer.

— Så fort vi kan säga något mer kommer vi att göra det, vårt fokus ligger på att förstå hur det här kunde hända.

Just motivet och vad som utlöste händelseförloppet är ännu frågor utan svar.

— Det är naturligtvis frågor många ställer sig, och det är självklart helt centralt i utredningen, säger Metlid.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!