Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sista Titanic-överlevaren död

Nyheter | 31/05/2009 22:30

Millvina Dean, den enda återstående överlevande från Titanic, avled på söndagen.

Millvina Dean, den enda återstående överlevande från Titanic, avled på söndagen i England, rapporterade BBC. Hon blev 97 år.

Dean var bara två månader gammal när hennes familj emigrerade till Kansas i USA ombord på Titanic som kolliderade med ett isberg och förliste på sin jungfrutur 1912.

Hon lades i en säck och bars i säkerhet. Även hennes mor och bror överlevde men fadern var bland de 1 500 passagerare och besättningsmedlemmar som dog.

Dean avled på ett vårdhem i Hampshire i södra England. Den mesta tiden av sitt liv hade hon dock tillbringat i Southampton. Det var från grevskapet Hampton som Titanic lade ut på den ödesdigra färden.

Den gamla kvinnan hade svårt att få ihop pengar för att betala avgiften på vårdhemmet där hon bodde. 2008 fick hon ihop över 235 000 kronor genom att auktionera ut föremål från Atlantfartyget.

Skrivet av: