Donald Trump och Viktor Orbán fortsätter att berömma varandra och Orbán önskar sig en återkomst för Trump till Vita huset. Bilden från Orbáns visit hos president Trump i Vita huset 2019. Arkivbild.
Donald Trump och Viktor Orbán fortsätter att berömma varandra och Orbán önskar sig en återkomst för Trump till Vita huset. Bilden från Orbáns visit hos president Trump i Vita huset 2019. Arkivbild. - Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT

Trump och Orbán möts och prisar varandra

USA:s expresident Donald Trump och Ungerns premiärminister Viktor Orbán fortsätter att ösa beröm över varandra.


På fredagen träffade Orbán den trolige blivande utmanaren till president Joe Biden, Donald Trump, på dennes egendom Mar-a-Lago i Florida.

Orbán reste dit efter ett besök i Washington för att lämna in det ungerska godkännandet av Sveriges inträde i Nato. Det var dagen efter det att Biden varnade för Trump (utan att nämna honom vid namn) som en fara för USA:s demokrati i sitt tal om läget i landet.

På X, tidigare Twitter, skriver Orbán att det var ett nöje att träffa Trump:

"Vi behöver ledare i världen som är respekterade och kan bringa fred. Han är en av dem! Kom tillbaka och ge oss fred".

Och hans utrikesminister Péter Szijjártó fyllde på, i sociala medier, med att hylla Trumps "styrka":

"Om Donald Trump hade valts till president 2020 så hade kriget i Ukraina, nu på tredje året, inte brutit ut och konflikten i Mellanöstern hade kunnat lösas mycket tidigare".

Trump återgäldade det hela från scenen i Mar-a-Lago, inför publik och Orbán. Han beskrev Orbán som en rak person som säger som det är, en som gör klart att: "Så här ligger det till och det finns inget mer att diskutera. Ok?"

— Han är bossen, sade Trump.

Enligt Trumps kampanjstab diskuterade de båda en rad ämnen, som att hålla gränser säkra och nationers rätt till suveränitet.

TT
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!