Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Barn dödade av bomb i Afghanistan

Nyheter | 02/06/2009 10:57

En bomb slet i dag sönder ett fordon i nordöstra Kabul och dödade sex civila.

En bomb slet på tisdagen sönder ett fordon i nordöstra Kabul i Afghanistan och dödade sex civila personer, inklusive två barn.

Enligt en talesman för inrikesdepartementet var det inte omedelbart klart om sprängladdningen hade placerats på den väg där fordonet färdades eller om den hade fästs vid det.

Två, män, två kvinnor och två barn dog.

Vägen leder genom den största amerikanska militärbasen i Afghanistan.

Ingen hade på tisdagen tagit på sig skulden för dådet, men liknande tidigare attacker har oftast genomförts av talibangerillan och varit riktade mot de afghanska och USA-ledda styrkorna.

I april förklarade företrädare för talibangerillan att den avsåg att trappa upp det dödliga våldet mot regeringen och de USA-ledda trupperna.

"Hemgjorda" bomber orsakar mellan 70 och 80 procent av skadorna hos de utländska trupperna i Afghanistan, enligt landets militär - som också säger att dessa bomber totalt dödar fler civila än soldater.

Skrivet av: