Upplopp i Santiago

Våldsamma sammandrabbningar mellan polis och demonstranter utbröt under söndagen i Santiago.


Under söndagen utbröt våldsamma upplopp mellan polis och demonstranter. Det är nu 35 år sedan militärkuppen i Chile ägde rum. Då många samlats för att hedra offren i en demonstration för mänskliga rättigheter urartade det hela. Enligt CNN skadades 31 människor och 234 arresterades över hela landet.

Många hushåll drabbades även av stora elstörningar då elledningar saboterades.

Skrivet av:

Senaste nytt

Örebro: Polisen rapporterar om brand

Ukrainska soldater vinterrustar – med handvärmare

I Ukraina är vintern här – den andra i ordningen under Rysslands pågående anfallskrig. Men inför årets krigsvinter är soldaterna bättre förberedda på kylan, anser läkaren "Osmak", som driver ett fältsjukhus nära Bachmut. Många av grabbarna som kommer in har handvärmare under sina kläder och i sina handskar, säger han.

Örebro: Polisen rapporterar om sammanfattning natt

"Nedan följer ett urval av nattens händelser från polisområde Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

S: M är "irrelevanta" – ingen huvudmotståndare

Socialdemokraterna pekar inför EU-valet enbart ut SD som sin främsta rival, skriver DN. I de senaste valen har S sett både M och SD som huvudmotståndare, men den här gången finns inte Moderaterna med.

Oljekartell motarbetar framsteg i stridsfråga

Pressen ökar på världens länder att ta stora kliv i sitt klimatarbete under mötet COP28 i Dubai – där protester väntar från civilsamhället. En uppmaning från oljekartellen Opec att blockera framsteg om fossila bränslen kan elda på ilskan.

Fortsatt israelisk offensiv i Gaza

Den israeliska armén fortsätter sin offensiv i Gaza. Under natten har elva personer dödats i israeliska flygräder i området, uppger den Hamas-kontrollerade hälsovårdsmyndigheten i Gaza.