Rod Stewart spelade på Tele2 Arena i Stockholm den 8 juni och där togs hyllningen till Ukraina väl emot.
Rod Stewart spelade på Tele2 Arena i Stockholm den 8 juni och där togs hyllningen till Ukraina väl emot. - Foto: Caisa Rasmussen/TT

Rod Stewart utbuad i Tyskland för Ukrainastöd

Den brittiska popstjärnan Rod Stewart blev utbuad vid en konsert i Leipzig i Tyskland när han visade sitt stöd för Ukraina.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Det var när sångaren iklädd gul skjorta och blå kavaj i fredags introducerade låten "Rhythm of my heart" och tillägnade sången det ukrainska folket och armén, åtföljt av en rejäl förolämpning av Rysslands president Vladimir Putin, som publiken svarade med en kör av burop och visslingar, rapporterar nyhetsbyrån Tag 24.

Rod Stewart har varit högljudd kritiker av Rysslands invasion och har privat hyrt ett hus åt ukrainska flyktingar i Storbritannien. Enligt tyska medier har hans markering tagits väl emot vid tidigare konserter i både Stockholm, Köpenhamn och Amsterdam.

Michael Roth, utrikespolitisk talesperson för förbundskansler Olaf Scholz, kallade på söndagen Stewart för "dagens hjälte".

"Tack för din solidaritet med det ukrainska folket!" skriver han på X.

Tyskland har visat starkt stöd till Ukraina, men den allmänna opinionen är splittrad i frågan. Både extremvänster- och extremhögerpartier som är emot regeringens stöd till Ukraina hade stora framgångar i förra veckans EU-val.

TT
/
/
/
/