Bloggarens bebis var annonsbluff

Läsare: Hon måste exponeras och sona sitt brott.


Beccah Beushausen, eller "April's Mom" som hon kallar sig på nätet, har de senaste två månaderna fått hundratusentals amerikaner att fälla tårar.

Hon har skrivit om sitt liv som ogift kvinna och sitt val att föda en bebis trots att fostret bar på en dödlig sjukdom. Anledningen till att hon velat föda var sin djupa tro.

Miljon träffar

Under hela tiden har läsare lovat att be för henne och barnet, de har mailat foton till henne på sina bebisar, gråtit och öppnat sina hjärtan. Flera anti-abortorganisationer hade också anslutit sig till henne. Och allt eftersom besöken blev mer frekventa så ökade klicken på hennes sajt.

Så i söndags avslöjades bedrägeriet. Beccah skrev att bebisen hade dött några timmar efter födseln och postade sedan en bild på den. Men några läsare kände igen bilden från en dock-kartong.

– Jag har en likadan docka i mitt hus, sa Elizabeth Russel som direkt förstod att det handlade om en bluff och nu tycker att Beccah ska hållas ansvarig.

Snabbt försökte bluffmakaren radera sitt twitterkonto och webbsajt, men det var försent. Och slutligen fick tidningarna tag på henne, varpå hon erkände.

– Jag vet att det jag gjort varit fel. Jag har fått hatmejl. Jag är ledsen att människor blivit så emotinellt engagerade, säger 26-åriga Beccah Beushausen till Chicago Tribune.

Hon fick nästan en miljon träffar på sin webbsajt. Men det är inte bevisat att hon tjänat några pengar på den. Inte heller att hon begått något brott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!