Ecstasy anses mindre farligt

Den brittiska narkotikakommittén jobbar på att få drogen nedklassad till nästa år.


Den i nuläget A-klassade drogen ecstasy kan komma att bli nedklassad till kategori B i Storbrittanien i nästa år, skriver mixmag.net. Bakom förslaget ligger den brittiska regeringens narkotikakommitté (ACMD). Förslaget bygger på den kontroversiella undersökningen från 2006, då man utredde skadligheten hos 20 olika droger. Man kom fram till att den populära drogen ecstasy var flera tusen gånger mindre farlig än till exempel heroin, som också är en A-klassad drog. Det är mindre än 10 dödsfall relaterade till ecstacy varje år i Storbritannien. Både ecstacy och heroin ligger i nuläget på samma juridiska straffskala.

Enligt den brittiska regeringens utredning rankades heroin och kokain som de farligaste drogerna medan ectasy kom på 18:e plats. Anmärkningsvärt är att alkohol kom på 5:e plats.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ung man får fängelse för barnvåldtäkt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Solna

"En bilist har tappat kontrollen över sitt fordon, kört av vägen och in genom ett staket i Ulriksdal. Föraren är inte skadad fysiskt.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Skellefteå rapporterar om fylleri / lob

1 timme sedan
"Skellefteå, person omhändertagen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om rån, Malmö

1 timme sedan
"Personrån, Särlagatan", skriver polisen på sin hemsida.

Tv-torn kollapsar efter rysk attack i Charkiv

1 timme sedan
Ett stort tv-torn i ukrainska Charkiv har raserats, meddelar en journalist från nyhetsbyrån AFP, efter att det rapporterats om en rysk attack mot staden.

Skolbuss har krockat med linjebuss – minst två till sjukhus

1 timme sedan
Två bussar har kolliderat utanför Gällivare. Enligt polisen ska den ena bussen ska kört in i den andra bakifrån på E10 i norrgående riktning i Hakkas i Gällivare kommun.