Kroatisk polischef utbytt

Zagrebs polischef avsattes i dag. (TT)


Zagrebs polischef avsattes på onsdagen efter det tredje ligarelaterade våldsdådet på Zagrebs gator på fyra månader.

Premiärministern sade att polisen i Zagreb måste bli mer effektiv. De gatuattacker på civila som ägt rum under den senaste tiden kan inte tolereras, sade regeringens talesman Zlatko Mehun, till Reuters.

Den utlösande faktorn till polischefsbytet var att två personer med baseballträn på onsdagen angrep vd:n för ett ledande byggnadsbolag på en parkeringsplats i centrala Zagreb i fullt dagsljus. Vd:n misshandlades och fördes till sjukhus, men skadorna ska inte vara livshotande.

Tidigare har bland annat en journalist som belyst fall av organiserad brottslighet och korruption angripits av okända gärningsmän.

EU har uppmanat Kroatien att ta i med hårdhandskarna mot den organiserade brottsligheten och korruptionen i landet för att kunna slutföra sina samtal om medlemskap i EU under 2009.

Skrivet av:

Senaste nytt

Sköldpadda promenerade på E4 i Södertälje

Polisen i Örnsköldsvik rapporterar om våldtäkt

1 timme sedan
"Örnsköldsvik, man anhållen misstänkt för våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Slovakiens Orbán – huvudvärk för EU och Ukraina

1 timme sedan
Mordet på en journalist – som grävde i korruption bland högt uppsatta politiker – ledde till att Robert Fico tvingades avgå. Nu väntas han återigen bli Slovakiens premiärminister – med vallöftet att sluta stödja Ukraina militärt.

Källa: Rwandier gripen i folkmordsfall

1 timme sedan
Frankrike har gripit en tidigare regional prefekt i Rwanda med anledning av folkmordet i landet 1994, uppger en källa för nyhetsbyrån AFP.

"Omöjligt stoppa export till Ryssland"

2 timmar sedan
Svensk handel med Rysslands närområde väcker allvarliga misstankar om försök att kringgå sanktionerna. Men exporten är svår att stoppa – om inte hårdare tag sätts in, säger experten Tom Keatinge.

27 migranter räddade från sjunkande båt

2 timmar sedan
Den libanesiska militären räddade på lördagen 27 migranter vars båt höll på att sjunka utanför landets norra kust, uppger man i ett uttalande.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.