Tisdag 7 Dec
Stockholm

Boris Johnson ifrågasätts efter extraknäck

Londons borgmästare Boris Johnson jämförde sitt miljonarvode med småpotatis.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Den verbale borgmästaren i London, Boris Johnson, utsätts på nytt för hård press från brittisk media. Med ett nytt uttalande, som nästan är i klass med det från 2004 där han stämplade Liverpoolborna som offer, möts han av hård kritik.

Johnson som har en bakgrund som journalist och redaktör för The Spectator, drar in närmare 250 000 pund, motsvarande 3,2 miljoner kronor på att extraknäcka som kolumnist i The Daily Telegraph. När han menade att arvodet var småpotatis retade det upp väljare. I jobbet som borgmästare tjänar Johnson 140 000 pund, motsvarande 1,8 miljoner kronor.

–Det råkar vara så att jag skriver extremt fort. Jag kan inte se varför jag under en söndagsmorgon inte skulle få skriva en artikel. Om någon är beredd att betala mig för en artikel är det deras grej och givetvis ger jag bort en hel del till välgörenhet, sa Boris Johnson i en intervju i BBC Hardtalk.

– Men de pengarna kanske inte borde gå till välgörenhet. Kanske tycker folk att jag inte borde ge de bidragen till välgörenhet. För mig känns det som en helt rimlig sak att göra.

Liberaldemokraternas toppnamn Norman Baker anklagar Johnson för att helt ha tappat kontakten med sina väljare:

– Det är inget fel i att människor skriver tidningskolumner, men det här är en för ofantlig summa pengar för att Boris Johnson ska kunna avfärda den som småpotatis. Det visar bara hur mycket Johnson och det konservativa partiet saknar kontakt med vardagen hos miljoner londonbor, som kämpar med brödfödan under en djup lågkonjunktur, till BBC.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela