Tito Jackson: "Läkaren är misstänkt"

- 20/07/2009, 15:15 -

Michaels bror Tito Jackson övertygad om att läkaren Conrad Murray skyddar sig själv.

Cirkeln sluts kring Michael Jacksons förre läkare Conrad Murray. Han toppar nämligen listan över de personer som misstänks ligga bakom popikonens död, berättar bror Tito Jackson, 55. Han menar att Michael fortfarande hade varit vid liv om inte läkaren "klantat till det" och i stället kallat på hjälp strax innan Michaels dödsögonblick.

– Min åsikt är att han fick panik när min bror inte vaknade till liv. Jag tror att han (Murray) är en av de misstänkta. Men misstänkt för vad, det vet jag inte, säger Tito Jackson, som inte utesluter att Michael mördats, till The Sun.

– Jag tror att läkaren förmodligen kom på att det skulle bli problem och att han därför försökte återuppliva honom. Han hade puls men lyckades inte få honom tillbaka, fortsätter Tito Jackson.

Enligt källor har Los Angeles-polisen i samarbete med narkotikapolisen meddelat Jacksonfamiljen att en eller flera personer kommer att åtalas för inblandning i Michael Jacksons död inom några dagar. Starka bevis har tidigare pekat på att Conrad Murray, som närvarade vid Jacksons dödsögonblick, vet mer än han har gett sken av i förhör.

– Jag har ingen aning om hur lång tid det tog för läkaren att hitta honom till att han ringde ambulanspersonal. Jag är rätt säker på att om han omedelbart hade kallat på hjälp kanske min bror fortfarande hade varit vid liv i dag - han skulle utan tvekan ha varit vid liv, säger Tito Jackson till The Sun.

Tito, som uppträdde med Michael i Jackson 5, menar att det är märkligt att läkaren försökte återuppliva på en ranglig och mjuk säng.

– Det är en sak som jag har lagt märke till som jag finner väligt konstig. Jag vet inte mycket om läkaren. Jag vet inget om hans mottagning, hans förmågor, eller något liknande utom att faktum var att han var Michaels personliga läkare vid tillfället.

– Han har lagt allt på sina advokater. Jag föreställer mig att han skyddar sig själv, säger Tito Jackson till The Sun.

Skrivet av: