Jacksonmördare åtalas i dagarna

Polisen har meddelat Jacksonfamiljen att en eller flera personer åtalas inom några dagar.


LOS ANGELES. Inom bara några dagar väntas Los Angeles-polisen och åklagarmyndigheter åtala en eller flera personer för att ligga bakom Michael Jacksons död. Det kommer också att bli en rättegång, enligt det besked som Jacksonfamiljen har fått av polisen.

Enligt News of the World har resultatet från den andra obduktionen kommit och den visar att Jackson dog av en överdos av det smärtstillande läkemedlet Diprivan.

– Obduktionen visar att Michael dog av en överdos av Diprivan och en rad andra piller i magen. Han hade nålmärken i nacken och över hela kroppen. Myndigheterna har berättat för familjen att narkotikapolisen försöker få till ett åtal, säger Terry Harvey, nära vän till Jacksonfamiljen, i en intervju med News of the World.

Vem som skulle bli åtalad är ännu inte känt. Tidigare har Jacksons läkare Conrad Murray pressats i förhör då han var närvarande under Jacksons dödsögonblick. Enligt källor har det även funnits starka bevis mot honom som Los Angeles-polisen arbetat efter när utredningen skiftat till att bli en mordutredning.

– Troligtvis handlar det om dråp med tanke på de handlingar som ledde till hans död. Familjen har underrättats om att någon, eller fler än en, kommer att dras till rättegång. Familjen samarbetar med narkotikapolisen och Los Angeles-polisen för att utreda vilken läkare som ordinerade läkemedlena till Jackson och hur långt de här problemen sträcker sig, säger Harvey till News of the World.

Uppgifter pekar också på att Jacksonfamiljen tänker gå hårt åt konsertarrangören AEG, som har sålt biljetter till Jacksons inställda konserter i London. AEG väntas stämmas på 383 miljoner kronor för "orättfärdig dödshandling". Joe Jackson anklagar personer i AEG:s ledning för att de har misslyckats i sin omsorg om Michael och att de kunde ha förhindrat hans död.

–Familjen pratar om huruvida det finns tillräckligt med bevis för en civil rättsprocess mot arrangörerna eller de inblandade läkarna, säger Terry Harvey till News of the World.

– Joe Jackson har inte gjort någon hemlighet i sina försök att få Michael till rehabilitering samtidigt som han förberedde sig inför Londonspelningarna. Frågan är hur mycket arrangörerna kände till om hans drogproblem och vem som försåg honom med läkemedel?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!