D'Addario: "Berlusconi erbjöd mig politisk karriär"

Utpekade Patrizia D'Addario talar ut om sexskandalen kring Silvio Berlusconi.


Lyxprostituerade Patrizia D'Addario, som är centralfigur i sexskandalen kring Silvio Berlusconi, erkänner att den italienske premiärministern erbjudit henne att bli Europaparlamentariker för hans parti Frihetens folk.

D'Addario släppte nyhetsbomben i går i en intervju med franska tidningen Le Journal du Dimanche. Samtidigt släpps band med inspelade intima samtal mellan D'Addario och Berlusconi när som paret har sex.

Donnor till Bryssel

Berlusconi har tidigare jagats för att han utsett attraktiva kvinnor som helt saknar politisk erfarenhet till toppuppdragen i parlamentet i Bryssel. Däribland en såpaskådespelerska och en Big Brother-deltagare som kandiderade i valet till Europaparlamentet i juni.

Efter att upprörda hustrun Veronica Lario fick utbrott i medierna om de påstådda kvinnoaffärerna var det bara en av kvinnorna, Barbara Matera, som försvann från partiets valsedel.

För Patrizia D'Addario kom den eventuella politiska karriären först på tal när hon tillsammans med 20 unga kvinnor bjöds in till Berlusconis bostad, Palazzo Grazioli, på middag av affärsmannen Gianpaolo Tarantini i mitten av oktober 2008.

–Det var uppenbart för mig att de alla var eskorter. Berlusconi frågade tjejerna om de skulle vilja jobba inom tevebranschen, satsa på politiken eller att vara med i Big Brother (som sänds i en av hans tevekanaler, red anm), säger D'Addario till Le Journal du Dimanche.

Berlusconi skulle fixa bygglov

Samtidigt pekar hon ut Gianpaolo Tarantini, som utreds av åklagare misstänkt för korruption och medverkan till prostitution. Enligt D'Addario betalade Tarantini henne 1 000 euro, motsvarande 10 600 kronor, och Berlusconi skulle ge henne ytterligare en check om hon stannade över natten den 4 november förra året.

Men vid andra besöket betalade inte premiärministern henne. Däremot försäkrade Berlusconi, enligt D'Addario, henne att han skulle ordna henne ett bygglov i södra delen av staden Bari.

– Han betalade mig inte, men lovade att skicka två personer för att lösa problemet jag hade med bygglovet som hindrade mig att bygga. För mig var det lika mycket som att tjäna 2 000 euro extra. Det projektet låg mig nära hjärtat och han förstod det så jag var nöjd. Men det hände aldrig egentligen, och i stället erbjöd han mig en plats i Europaparlamentet, säger Patrizia D'Addario till Le Journal du Dimanche.

D'Addario arbetar inte längre som prostituerad, och hennes byggprojekt är fortsatt stoppat.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

1 timme sedan
Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.