Berlusconi lovar strid mot domarna

Italiens premiärminister känner sig revanschsugen efter domstolens beslut.


ROM. Italiens premiärminister Silvio Berlusconi lovar strid efter att landets författningsdomstol slagit fast att immunitetslagen, som skyddar honom från åtal, strider mot grundlagen.

– Jag kommer att försvara mig... och visa vad jag är gjord av, sa Berlusconi, enligt BBC News.

Immunitetslagen trädde i kraft bara några veckor efter att Berlusconi tillrädde förra året. Efter domstolens beslut sa han att han kände sig "stärkt" och att han hade väntat sig beslutet då domstolen domineras av domare med vänstersympatier, enligt honom.

– Som tur är handlar det om Silvio, annars hade vi varit helt i händerna på dessa vänstergentlemen. Jag kommer att försvara mig i domstolen, och bli föremål för alla löjliga anklagelser, och visa italienarna vad de är gjorda av, och vad jag är gjord av, sa Berlusconi, enligt BBC News.

Tidigare har Berlusconi sagt att anklagelserna är farsartade, och att hans regering kommer att sitta kvar i fem år oavsett immunietslagens vara eller icke vara.

Författningsdomstolen, där fem domare är utsedda av presidenten, fem av domarkåren, och fem av parlamentet, röstade 9-6 till att riva upp immunitetslagen. Berlusconi motiverade lagen, då den infördes 2008, med att han då skulle slippa bli distraherad av domare när han måste fokusera på regeringsarbetet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!