Influensan hindrar färd till Mecka

Gamla och sjuka stoppas.


KAIRO, Egypten. Arabvärldens hälsoministrar har samlats vid ett krismöte i Kairo för att diskutera svininfluensan. Man har enats om att riskgrupper som gamla, sjuka och minderåriga ska hindras från att delta i årets pilgrimsfärd till Mecka.

Beslutet innebär att Saudiarabien inte kommer att utfärda visum till kroniskt sjuka, människor som är över 65 år och barn som är under tolv år.

Enligt Saudiarabiens hälsovårdsminister, Abdullah al-Rabie, kommer man inte att minska de visumkvoter som tilldelas varje land. Däremot väntas det komma färre pilgrimer än vanligt.

Två miljoner människor deltog i förra årets pilgrimsfärd till Mecka, skriver Kyrkans Tidning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.

Två gripna för attack mot Navalnyjs stabschef

Två personer har gripits i Polen, misstänkta för att i Litauen ha attackerat den döde ryske regimkritikern Aleksej Navalnyjs tidigare stabschef med en hammare.