Obama fortfarande kyrklös

Presidenten hoppas på att Gud ska leda familjen till en ny kyrka.


WASHINGTON. Barack Obama har fortfarande inte anslutit till någon kyrka sedan han tillträdde som president.

Det är nu fjorton månader sedan familjen Obama lämnade Trinity United Church of Christ i Chicago och sedan dess har de inte, officiellt sett, tillhört någon kyrka.

I samband med utträdet från den förra kyrkan sa Obama att hans förhoppning var att Gud skulle leda honom till en ny gemenskap där de kunde tillbe honom.

Vita huset säger nu är att det är presidentfrun, Michelle Obama, som ska sköta frågor från media kring eventuell medlemsanslutning. Men hon har fortfarande inte lämnat någon kommentar om eller när famlijen behagar ansluta till någon kyrka i Washington. Det skriver tidningen Dagen i dag.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.