Iranska demonstranter våldtogs i fängelse

Den iranska polisen bekräftar att brotten ägt rum.


IRAN. I Iran har många människor protesterat mot sommarens presidentval. Ett antal demonstranter som arresterats uppges nu ha våldtagits i fängelset.

Den besegrade presidentkandidaten, Mehdi Karoubi, skriver på sin sajt att både manliga och kvinnliga demonstranter har våldtagits när de befunnit sig i polisens förvar och han begär nu en utredning av händelserna.

"Ett antal högre tjänstemän har berättat hemska saker för mig. Några unga manliga fångar har våldtagits och några unga kvinnliga demonstranter har utsatts för så brutala övergrepp att de ådragit sig allvarliga skador, skriver Karoubi på sajten.

Den iranska polisen bekräftade under torsdagen att allvarliga förbrytelser ägt rum i arresten Kahrizak i södra Teheran. Myndigheterna uppger att de nu har fängslat fängelsechefen.

– Institutionens chef har gripits och fängslats. Tre polismän som har misshandlat de intagna har också låsts in, säger den iranske polischefen Esmail Ahmadi-Moghaddam enligt The Daily Mail.

Enligt landets statliga media har minst 26 människor omkommit under oroligheterna som följt efter presidentvalet. Våldsamheterna är de värsta sedan den islamska revolutionen skakade Iran för trettio år sedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!