Måndag 19 Apr
Stockholm

Mannen bakom Obama

Med sex dagar kvar är det Reggie Love som håller igång Barack Obama.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I snart två år har Barack Obama varit på turné runt om i USA. Under hela denna tid har en man ständigt varit vid hans sida. 27-årige Reggie Love sägs vara mannen som håller igång en trött Barack Obama. Själv beskriver Obama som sin "body guy".

– Som så många redan vet har jag en "body guy" som heter Reggie Love. Han är berömd för sin ungdom och sitt utseende. Och som ni kanske vet, så är han coolare än kandidaten själv, sa Obama under ett tal på Manhattan's Metropolitan Club dagen efter det sista presidentdebatten.

Reggie Love, en amerikansk fotbollstjärna, studerade på Duke Duke University i North Carolina och gled in i Obama-kampanjen på en räkmacka. Efter att ha ansökt om en praktikplats i kongressen hamnade han till slut på Obamas kontor för en intervju. Det var flera år sedan. Nu ses han som en av Obamas allra bästa vänner som aldrig är mer än ett hotellrum bort från presidentkandidaten. Han hjälper Obama dagligen på gymmet och har personligen presenterat musikern Jay-Z. När pinsamma bilder dök upp från Reggie Loves tid på Duke gick Obama ut och visade sitt stöd för sin unga adept.

Förutom att hjälpa Obama med alla små detaljer som t.ex. talarstolens höjd, energidryck och musik tlll Ipoden är Love mest där som Obamas kontakt med verkligheten.

– I dag frågade någon Reggie, Hur är det med dig?, han svarade: 20 dagar! Och så fortsatte det, i går sa han 17 dagar! Efter två års resande är det i grund och botten vår hela perspektiv, sa Obama på Manhattan's Metropolitan Club.

Själv beskriver Reggie fadersfiguren och USA:s kanske första svarta president så här:

– Det finns inget värre än att förlora mot Barack i basket, han slutar aldrig att påpeka det, sa Love medan han väntade på Obama under en välgörenhetsmiddag.

I dag skulle nog Reggie Love bara säga "sex dagar!".

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela