Söndag 18 Apr
Stockholm

Mordförsök mot Obama

Attentat mot demokraternas presidentkandidat i Tennessee.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Polisen har precis stoppat ett mordförsök mot Barack Obama. Flera personer hotade demokraternas presidentkandidat och riktade även hot mot ett hundratal svarta väljare vid ett väljarmöte i Tennessee.

Jim Cavanaugh, specialagent i Nashville, har bekräftat att skinnskallarna hållit sig med planer på mord.

– De sa att det skulle bli deras sista agerande, att de skulle försöka att mörda senator Obama, säger Jim Cavanaugh.

Rapporter talar också om att det har funnits planer hos de inblandade, ett flertal skinnskallar, att råna en vapenhandel och hota en afrikansk-amerikansk gymnasieskola, rapporterar Sky News.

Männen, Daniel Cowart, 20, och Paul Schlesselman, 18, ska ha planerat att döda 88 svarta personer och halshugga 14 andra. De två siffrorna har ett stort symboliskt värde inom vit makt-rörelsen. De har nu gripits av lokal polis, som även beslagtog ett gevär, ett avsågat hagelgevär och tre pistoler i samband med gripandet.

– De trodde inte att de skulle klara av att göra det, utan att de skulle dödas i mordförsöket, säger Cavanaugh.

Bill Burton, Barack Obamas talesperson, har ingen kommentar till mordplanerna. Detsamma gäller Cowarts försvarsadvokat Joe Byrd, enligt Fox News.

Cowart och Schlesselman åtalas nu för olaga vapeninnehav, för förberedelse av rån av en licensierad vapenhandlare och för hot av presidentkandidaten.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela