Dryck gör reklam in på huden

Dansk energidryck ska marknadsföras på kundernas hud.


För en ersättning på cirka 8000 kronor kan danska ungdomar få tatuera in reklambudskap. Marknadsföringsidén kommer från det danska dryckesföretaget Cult, som tillverkar läskedrycker, energidrycker och alkoläsker.

Flera hundra ungdomar ska redan ha hört av sig till företaget, för att gadda sin hud med företagets logga. 60 procent av dem är män.

– Högst tvivelaktigt och oetiskt, kommenterar det danska konsumentverket den våldsamma marknadsföringen till Kvällsposten.

Cults ägare, Brian Sørensen, menar dock att man får se reklamen som en rolig grej, och försäkrar att de är försiktiga med vilka de kommer välja som reklampelare.

– Vi talar med alla som vill vara med. De får inte vara sjuka och det får inte vara deras första tatuering, säger han till Kvällsposten.

Dryga 4000 kronor får man för att tatuera in reklamens budskap på mage, ben eller rygg. För skuldran får man 6000 kronor och för överarmen 7000 kronor. Mest betalt får man för överarmen - den ger runt 8400 kronor.

På danska konsumentverket vädjar man till ungdomarna att tänka efter före.

– Den som funderar på att tjäna några tusenlappar som företagets levande reklampelare bör noga överväga om man har lust att trava omkring resten av livet med en läskedryck på armen, säger Mette Boye till Kvällsposten.

Dryckesföretaget har tidigare fällts i Sverige av Näringslivets etiska råd mot könsdiskriminerande reklam (ERK), efter en annonsering med nakna kvinnobröst.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

1 timme sedan
Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

1 timme sedan
Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.