Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ändrade Facebookstatus - mördades av maken

Nyheter | 01/09/2009 19:54

"Om jag inte kan ha henne, så ska ingen annan det heller."

CARDIFF, WALES. En 26-årig fyrabarnsmamma, Hayley Jones, sägs ha blivit mördad av sin make, Brian Lewis, - för att ha bytt förhållandestatus på Facebook.

–Om jag inte kan ha henne, så ska ingen annan det heller, jag dödar henne hellre, ska maken ha sagt på en pub bara tre dagar innan Hayley Jones mördades.

Det här blir andra gången ett ändrat status på Facebook lett till ett kallblodigt mord i Storbritannien. I februari i år mördades Tracey Grinhaff av sin make Gary sedan hon blivit "singel".

Facebook irriterade maken

Förhållandet mellan det äkta walesiska paret från Phillipstown i södra delen av landet började spåra ur när Brian Lewis förlorade jobbet. De pratade allt mer sällan och var som två främlingar för varandra. Det var då hans fru Hayley började bli allt mer aktiv på Facebook - något som irriterade maken.

När förhållandet inte längre kunde räddas ändrade Hayle sitt förhållandestatus till singel. En vecka senare, den 12 mars, hittades hon död.

Kunde inte acceptera situationen

Åklagaren Mark Evans säger att han övertygad om att maken mördade Hayley - trots att han förnekar all inblandning.

–Vi på åklagarsidan är säkra på att han inte kunde acceptera att förhållandet kraschade och var väldigt arg över situationen. Det demonstrerade han inte minst med sina kommentarer på puben bara dagar innan hennes död, sa Evans under rättegången.

Rättegången mot Brian Lewis pågår fortfarande på Cardiffs kungliga domstol.

Skrivet av: