Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Minst 15 döda när turisfartyg sjönk

Nyheter | 05/09/2009 17:26

Kapsejsade i sjö i Makedonien - dödssiffran befaras stiga.

Minst 15 personer dog när en turistbåt sjönk i Orhidsjön på gränsen mellan Makedonien och Albanien under lördagsmorgonen.

– Fartyget var bara 200 meter från stranden på den makedonska sidan av sjön när det sjönk vid klockan 11 lokal tid, säger Ivo Kotevski, talesman för Makedonska Inrikesministeriet, till CNN.

Tillståndet uppges vara kritiskt för ytterligare minst tre personer.

54 personer har hittills kunnat räddas upp från vattnet och tas nu om hand på ett hotell i närheten.

Myndigheterna vet ännu inte identiteterna på de omkomna, men en grupp bulgariska turister finns bland de döda, enligt Kotevski.

– Vattnet var lugnt när händelsen inträffade, men olyckan kan ha att göra med att fartyget överlastats med passagerare, säger Kotevski.

Fartyget byggdes på 1930-talet, men ska ha besiktigats så sent som i maj i år.

Polisen har videofilmer på olyckan eftersom några turister som befann sig på stranden filmade när båten sjönk, uppger CNN.

Orhidsjön ligger vid Makedoniens sydvästra gräns mot Albanien och är ett mycket populärt turistmål. Sjön, som är den djupaste på Balkan, är känd för sin naturliga skönhet och sitt fiske.

Skrivet av: