Sexslaven utvisas från Danmark

- 18/09/2009, 07:54 -

Utsattes för en brutalitet som överträffar skräckfilmsmanus av de värsta slagen.

DANMARK. En 22-åriga afrikanska som hölls som sexslav i 40 dagar av en dansk man kommer att skickas hem till sitt hemland Nigeria.

Den 36-årige mannen, som nu sitter häktad, utsatte henne för en fruktansvärd tortyr. Men eftersom kvinnan vistats illegalt i landet måste hon utvisas.

Enligt domaren Ulla Christiansen genomled 22-åringen en brutalitet som överträffar skräckfilmsmanus av de värsta slagen.

36-åringen träffade afrikanskan i Barcelona där hon levde på flykt. Han lockade med henne till gården på Lolland i Danmark där hon fick bo i ett omöblerat litet kyffe på vinden.

22-åringen tvingades äta jord och våldtogs dagligen, skriver Ekstra Bladet. Men hon lyckades till sist fly och larmade polis.

Trots att hon fortfarande är svårt sjuk ska hon nu skickas tillbaka till Nigeria.

– Hon borde naturligtvis få komma till ett kriscenter för kvinnor. Hon är förstörd, skräckslagen och fortfarande svårt sjuk efter fångenskapen, tortyren och våldtäkterna, säger socialarbetaren Mogens Olsson till Kvällsposten.

Hennes chanser att få stanna i landet är dock väldigt små, eftersom det är nästan omöjligt att beviljas humanitärt uppehållstillstånd i Danmark.

Skrivet av: