Fransk expresident i affär med Lady Di?

- 21/09/2009, 19:21 -

Frankrikes expresident Valéry Giscard d'Estaing antyder att han haft en kärleksaffär med prinsessan Diana.

PARIS. Han är en 83 år gammal distingerad före detta fransk president. Känd för att spela dragspel och ha en kungligt förfinad smak. Hon var det brittiska folkets prinsessa - mer än 30 år yngre. Men en ny het roman av expresidenten Valéry Giscard d'Estaing har fått fransmännen att tappa hakan. Stod deras tidigare president, känd som "Monsieur Ex", den folkliga prinsessan av Wales närmare än man tidigare anat? Det undrar nu franska folket och brittiska Guardian.

Boken Prinsessan och Presidenten släpps nästa vecka, men har redan skapat het debatt. Den presenteras som fiktiv roman - och gestaltar romansen mellan en fransk president och en nödtorftigt kamouflerad brittisk kunglihet - Patricia, prinsessan av Cardiff, eller Lady Pat.

I fransk media spekuleras det nu i om boken bara är litterära fantasier framkallade av en gammal man med glimten i ögat, eller om där finns ett spår av sanning. Hade president Valéry Giscard d'Estaing ihop det med prinsessan Diana?

Redan inledningsvis, i bokens epigram, står det "Jag har hållit mitt löfte" och mot slutet säger Patricia: "Du har bett mig om tillåtelse att skriva din berättelse. Jag beviljar det, men du måste lova mig en sak..."

Den ansedda franska tidningen Le Figaro, första tidningen att få en förhandstitt på boken, frågar sig i en recension: "Helt och hållet fiktion, författarens dröm, sann berättelse? Bara författaren har nyckeln till denna gåta."

Skrivet av: