Tusentals Hotmail-lösenord på nätet

Microsoft: "Byt ditt lösenord".


Världens största e-posttjänst, Hotmail.com, har drabbats av hackare. Nu kan vem som helst läsa dina mejl sedan lösenorden till över 10 000 europeiska användarkonton publicerats på nätet.

Lösenorden släpptes på nätforumet Pastebin.com av en anonym användare den 1 oktober. Enligt tekniksajten Neowin.net är kontouppgifterna äkta och nu vädjar Microsoft att alla som använder tjänsterna Microsoft Hotmail, Windows Live och MSN ska byta lösenord.

– Vi utreder aktivt situationen och kommer att vidta lämpliga åtgärder så snart som möjligt, säger en talesman för Microsoft till BBC.

Källan är fortfarande okänd, men Microsoft tror att uppgifterna kan ha samlats ihop via den så kallade "phishing-metoden" där man upprättar falska hemsidor som är exakta kopior av originalen. Användaren skriver då helt ovetande in sina uppgifter för att logga in och avslöjar därmed sitt lösenord för hackarna.

Kontouppgifterna har nu raderats från Pastebin.com, men enligt Telegraph kan fler lösenord komma att publiceras då dagens lista endast innehöll uppgifter till konton som började på a och b.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!